Ședinţa extraordinară a comitetului director CIOFF România

În data de 6 octombrie a avut loc, în sistem online, şedinţa extraordinară a comitetului director CIOFF România (International Council of Organizations of Folklore Festivals and Folk Art)
Au fost discutate chestiuni legate de comunicarea și vizibilitatea CIOFF® –  www.cioff.ro, promovare C.IO.F.F. în România, Întâlnirea Națională a CIOFF ROMÂNIA, stabilirea delegației extinse care va participa la cel de-al 50-lea Congres Mondial al CIOFF, ce se va desfășura  în perioada 5 – 13 Noiembrie la Budapesta și Calendarul CIOFF 2021 – 2022.
Totodată, s-a hotărât ca Ștefan Coman, secretar general al C.IO.F.F. în România, să conducă un departament redacțional care să pună în valoare poveștile de succes ale ansamblurilor, coregrafilor și a altor parteneri din CIOFF si UNESCO referitoare la contribuția lor la patrimoniul culturual imaterial al României. Proiect intitulat: „Povești de succes!”
 „Este foarte important să punem bazele unui astfel de proiect, știm cu toții că puterea exemplului primează încă și poate așa, tinerii se vor implica și vor contribui într-o mare măsură la păstrarea și promovarea patrimoniului cultural imaterial al României ”, a precizat Ștefan Coman
CIOFF® ROMÂNIA reprezintă secțiunea Națională Română a Organizației Mondiale a CIOFF® – Consiliul Internațional al Organizatorilor de Festivaluri Folclorice și de Artă Populară –, prezentă astăzi în mai mult de 90 țări din lume și colaborând activ cu U.N.E.S.C.O., în conformitate cu acordurile de cooperare încheiate între cele două organisme; asociația CIOFF® ROMÂNIA are birou permanent în Paris, la sediul U.N.E.S.C.O.
În țara noastră, 11 festivaluri se desfășoară sub egida C.I.O.F.F., dar singurele două festivaluri recunoscute și agreate de C.I.O.F.F., aflat sub patronajul U.N.E.S.C.O., sunt Festivalul Internațional de Folclor „Festivalul Inimilor” (Timișoara) și Festivalul Internațional de Folclor „Peștișorul de Aur” (Tulcea).