14 NOIEMBRIE –Dobrogea-n sărbătoare!

De peste 20 de ani, începând cu 1998, Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” al Primăriei Tulcea sărbătorește Ziua Dobrogei printr-un inedit spectacol folcloric.

Chiar dacă anul acesta este unul deosebit, dat de contextul pandemic, cu măsurile de siguranță necesare și cu respectarea normelor în vigoare am reușit să oferim publicului tulcean momente frumoase.

Evenimentele dedicate Dobrogei au debutat cu festivitatea de premiere a cele de-a doua ediții a concursului online-„14 NOIEMBRIE – ZIUA DOBROGEI”, unde Viceprimarul Municipiului Tulcea,  Dragoș Simion a înmânat premiile câștigătorilor, urmând apoi un deosebit spectacol organizat de Primăria Municipiului Tulcea și Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei”.

Cu respectarea normelor în vigoare, timp de mai bine de două ore sala de spectacole a Teatrului „Jean Bart” a răsunat de cântec, joc și voie bună.

Spectacolul a debutat cu o proiecție în care s-au redat materialele trimise de concurenți pentru concursul dedicat Dobrogei.

Programul spectacolului a fost unul vast și  diversificat. Suitele de jocuri populare dobrogene, prezentate de dansatorii Baladelor, au alternat cu cele oltenești și cu un veritabil recital al soliștilor instrumentiști Sava Alexandru, Croitoru Răzvan și Vlădeanu Dragoș (un trio la vioară), Chiriță Ștefan și Ion Marin (un duet la clarinet) și un solo la nai al instrumentistului Marius Iordan precum și al soliștilor vocali ai ansamblului: Georgeta Nichifor, Costel Atanasof, Laura Mocăniță și Laura Feraru, acompaniați de orchestra condusă de Aurelian Croitoru.

Finalul evenimentului a fost marcat de un moment deosebit al îndrăgitului interpret de muzică populară, Constantin Enceanu .

 

În cadrul evenimentului s-a ținut un moment de reculegere în memoria cunoscutului interpret Petrică Mîțu Stoian.

 

„Ne bucurăm ca am reușit să organizăm acest eveniment deoarece publicului tulcean îi lipsesc frumoasele spectacole dinaintea pandemiei ”, a precizat Ștefan Coman, managerul Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei.

 

 

Câștigătorii concursului -„14 NOIEMBRIE – ZIUA DOBROGEI”:

SECȚIUNEA 7- 10 ANI

 

Premiul I

Postolachi Maria

 

Premiul al II-lea

Cerșamba Mihai

Rotaru Maria

 

Premiul al III-lea

Negrisan Maria

Gheorghe Teodora Ioana

Tihan Cristiana

 

Mențiune

Saragea Kira-Gabriela

Saragea Ingrid

Irimia Daria și Ilinca (duet)

 

SECȚIUNEA 11-18 ANI

 

Premiul I

Ștrail  Maria Oxana

Vlad Andreea

Andrei Valentina

 

Premiul al II-lea

Cocu Eduard-Ionut

Babaianu David-Hristian

 

Premiul al III-lea

Radu Cristina Maria

Cojocaru Alexandra Maria

 

Mențiune

Cosma Teodora

Mitel Alexandra

Grosu Ștefania

Saru Andreea Isabela

SECȚIUNEA PESTE 18 ANI

Premiul I

Urdeș Ion