Concursul fotografic cu tema „1 Decembrie în imagini”

Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” a organizat pe 18 noiembrie un nou concurs, dedicat de data aceasta Zilei Naționale a României.

La 1 decembrie 1918 a fost convocată, la Alba Iulia, Adunarea Națională a Românilor, lucrările finalizându-se cu Hotărârea de unire necondiționată a Transilvaniei cu România, votată în unanimitate. Acest act a avut loc după ce, la datele de 27 martie 1918, respectiv 28 noiembrie 1918, organele reprezentative ale Basarabiei și Bucovinei au votat unirea. La 1 decembrie 1918 se decide astfel în unanimitate unirea Transilvaniei, Crișanei și Maramureșului cu România, dar cu păstrarea unei autonomii locale, pe baze democratice, cu egalitate între naționalități și religii.

Toți cei care doresc să participe la acest concurs au încărcat pe pagina „Ansamblului Baladele Deltei” fotografii cu tema „1 Decembrie în imagini”, fotografii realizate la spectacolele organizate de-a lungul anilor de Ansamblul „Baladele Deltei” cu ocazia Zilei Naționale a României.

Concursul a fost structurat pe două secțiuni:

– fotografie veche (1998-2009) – în care să fie surprins un moment al sărbătoririi (începând cu 1998) a evenimentului de la 1 Decembrie sau imagini cu articole din presa vremii, care relatau evenimentul;

– fotografie din ultimii 10 ani (2010-2020) – în care să fie surprins un moment din ultimii ani de la evenimentele dedicate în Tulcea zilei de 1 Decembrie.

Au fost acceptate doar fotografiile realizate de participanții la concurs.

Pe 3 decembrie, la sediul Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei” s-a desfășurat festivitatea de premiere a participanților la Concursul fotografic cu tema „1 Decembrie în imagini”. Prezent la ceremonie alături de managerul Ștefan Coman, viceprimarul Dragoș Simion a înmânat următoarele premii:

Premiul I

Valeriu Leonov

Premiul al II-lea

Dumitru Lazăr

Adrian Tudor

Premiul al III-lea

Margareta Naumov

Martin Burgt

Elena-Loredana Cocu

Mențiune

Adrian Ștrail

Adriana Giumală

Ana Maria Teodoru

Ancuța-Mariana Agache

Nicoleta Leonte.