“Apelul Solemn”

In cadrul marii sărbători a Anului Centenar, Primăria Municipiului Tulcea și Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” din Tulcea, în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Județului Tulcea organizează activitatea intitulată: „Apelul Solemn”, prin care intenționează să aducă în atenția elevilor Municipiului Tulcea sacrificiul suprem pentru țară săvârșit de eroii celor două războaie mondiale – strămoșii lor.

Activitatea se va desfășura joi, 17 mai, de Ziua Eroilor, în Piața Civică a Municipiului Tulcea, începând cu ora 18.00 și va consta într-o ceremonie în cadrul căreia se vor rosti solemn numele eroilor tulceni, iar elevii purtând numele de familie ale celor căzuți pentru țară vor răspunde: „Prezent!”, fiecare atunci când își va auzi rostit numele său.

La ceremonie vor participa și membrii  Asociației Naționale a Veteranilor de Război-Tulcea,  Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere „Contra Amiral Iacob Bălan”-Tulcea și Asociației Naționale „Cultul Eroilor”-Tulcea. De asemenea, Corul „Cantus Libera”, sub conducerea profesoarei Simona Dumitru va interpreta piese dedicate neuitării istoriei, Marii Uniri și eroilor care au căzut pentru țară. La ceremonie vor mai participa și alți copii îmbrăcați în costume tradiționale dobrogene.