Spectacol “LECTIE DE FOLCLOR”

Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” organizează vineri, 14 februarie 2020, primul Spectacol „Lecție de folclor” din acest an.

Seria acestor spectacole a început în 1999 și a fost reluată, după o pauză de șase ani, în 2017. Acest gen de eveniment aduce arta tradițională a neamului românesc în atenția preșcolarilor și școlarilor care, alături de doamnele educatoare sau învățătoare, dobândesc astfel noțiuni generale de folclor. Prin participări la aceste spectacole, copiii pot deveni în timp iubitori și susținători ai valorilor morale și artistice ale comunității locale, ale patrimoniului cultural național și universal.

Peste două sute de copii vor participa vineri la un spectacol de folclor muzical – coregrafic al cărui program include suite de jocuri populare din zonele etno – folclorice Dobrogea și Oltenia, vor primi informații despre diversitatea costumelor populare, le vor fi prezentate de către membrii Orchestrei Ansamblului „Baladele Deltei” diverse instrumente muzicale tradiționale care susțin jocurile și cântecele prezentate în spectacol, vor asculta cântece populare interpretate de soliștii vocali ai Ansamblului Folcloric „Baladele Deltei”: Georgeta Nichifor, Laura Feraru, Laura Mocăniță și Costel Atanasof. Conducerea muzicală: prof. Aurelian Croitoru; coregrafie: prof. Ștefan Coman.

Cultivarea valorilor și autenticității creației populare contemporane, precum și a artei interpretative profesioniste este unul din obiectivele Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei”.

Spectacolul – lecție de folclor se desfășoară, începând cu ora 10.00, în Sala de spectacole a Teatrului „Jean Bart” din municipiu.