Flashmob „Dans, Dans, Dans” – 29 aprilie, Piața Civică ora 18:00

Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” al  Primăriei Tulcea organizează vineri, 29 aprilie 2022, de la ora 18.00, în Piața Civică din municipiu, Flashmobul „Dans, Dans, Dans”. Evenimentul este dedicat Zilei Internaționale a Dansului, care se sărbătorește anual la data de 29 aprilie.

La flashmobul de vineri (dans popular și modern ) sunt așteptate, ca în fiecare an, sute de persoane de toate vârstele, iubitoare ale dansului, una dintre cele mai expresive forme de comunicare, devenită artă prin pasiunea, inspirația și creativitatea pe care le implică. Prin dans exprimăm o multitudine de sentimente, prin dans socializăm, dansul este cea mai apreciată formă de destindere, dansul este chiar expresia vieții.

„Iubitorii de joc știu că dansul este un refugiu și atât voința, cât și energia s-au dovedit de multe ori mai puternice decât problemele care se regăsesc în viețile noastre și în cotidian, această poezie, DANSUL, ne va crea cele mai frumoase amintiri.

 Vă așteptăm în număr cât mai mare, vineri, în Piața Civică  pentru a celebra împreună această zi. DANSEAZĂ DIN INIMĂ ȘI IUBEȘTE CE FACI ”, transmite maestrul coregraf, Ștefan Coman, managerul Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei”.

Instituită în anul 1982 de către Comitetul de Dans al Institutului Internațional de Teatru (I.T.I.), principal partener al U.N.E.S.C.O. privind artele spectacolului, Ziua Internațională a Dansului se dorește a fi o celebrare a acestei arte cu limbaj universal. Sărbătorită în data de 29 aprilie a fiecărui an, data nașterii creatorului baletului modern, Jean-Georges Noverre (1727-1810), Ziua Internațională a Dansului este prilejul desfășurării a mii