Incheiere – Proiectul de tineret „Cântecul dobrogean și portul popular pe înțelesul tinerilor”

I N V I T A Ț I E

 

            Stimați reprezentanți ai presei,

            Asociația Culturală „Dorulețul” are plăcerea de a vă invita vineri, 4 decembrie, de la ora 16.30, la Casa Avramide – Casa Colecțiilor (zona muzeală), la conferința de presă ocazionată de încheierea Proiectului „Cântecul dobrogean și portul popular pe înțelesul tinerilor!”.

            Desfășurat în perioada 1 noiembrie – 4 decembrie a.c., acest proiect – în cadrul căruia s-au desfășurat două ateliere (unul de canto, unul de broderie) – a avut ca obiectiv creșterea gradului de conștientizarea a identității naționale pentru un  număr de 40 de tineri din municipiul și județul Tulcea, prin asigurarea accesului gratuit al acestora la 2 ateliere ce valorifică tradițiile și obiceiurile românești. Aplicant a fost Asociația Culturală „Dorulețul”, finanțator – Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Tulcea, prin bugetul „Programul de susținere a acțiunilor de tineret”, iar parteneri au fost Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion”, prin Complexul Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord-Dobrogean, Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” și Asociația Centrul European pentru Diversitate.

În cadrul atelierului de broderie, fiecare din cei 20 beneficiari a realizat o ie, cele mai reușite urmând să fie expuse cu ocazia acestei conferințe de presă. În cadrul atelierului de canto, cei 20 de cursanți au beneficiat de cursuri gratuite de canto, activitatea finală fiind înregistrarea pe C.D. a pieselor studiate. Cei patru coordonatori au fost Daniela Jipa și Anița Niță pentru Atelierul de broderie, respectiv prof. dr. Maria Tănase Marin și prof. Ana Marcoci, pentru cel de canto.

            Vă așteptăm!

Președinte,

 

Prof. Ștefan Coman