Concurs fotografic „14 Noiembrie în imagini”

Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” a inițiat pe 2 noiembrie 2020 Concursul fotografic „14 Noiembrie în imagini”. În apropierea acestui eveniment crucial pentru Dobrogea și întreaga țară, dat fiind faptul că situația pandemică nu ne-a permis să oferim publicului un spectacol folcloric așa cum l-am obișnuit de 22 de ani, am lansat acest concurs prin care să marcăm cei 142 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria mamă!

Cu acest prilej, am reamintit opiniei publice – prin intermediul rețelelor sociale – că sărbătorirea zilei de 14 Noiembrie 1878 la Tulcea se datorează inițiativei din 1998 a doi jurnaliști, Adrian Vasile și Dan Arhire, pe atunci directorul, respectiv redactorul-șef al cotidianului tulcean „ACUM”. Ziarul menționat și Ansamblul „Baladele Deltei”, condus de maestrul coregraf Ștefan Coman, au organizat atunci în Piața Civică din municipiu – cu sprijinul autorităților publice județene – un mare spectacol la care au luat parte cunoscuți interpreți de muzică populară.

Din 1998, Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” a organizat neîntrerupt această mare sărbătoare a Dobrogei.

Toți cei care au dorit să participe la acest concurs au fost rugați să încarce la postarea  CONCURS – de pe pagina „Ansamblului Baladele Deltei” o fotografie (sau mai multe) cu tema  „14 noiembrie în imagini”.

Concursul a fost structurat pe două  secțiuni:

– fotografie veche (1998-2009) – în care să fie surprins un moment al sărbătoririi (începând cu 1998) a evenimentului din 14 noiembrie sau imagini cu articole din presa vremii, care relatau evenimentul;

– fotografie din ultimii 10 ani (2010-2020) – în care să fie surprins un moment din ultimii ani de la evenimentele dedicate în Tulcea zilei de 14 noiembrie.

Pozele pentru concurs au fost încărcate până în data de 10.11.2020, ora 24.00.

Pe 19 noiembrie, la sediul Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei”, s-a desfășurat festivitatea de premiere a participanților la Concursul fotografic cu tema „14 Noiembrie in imagini”.

Prezent la ceremonie alături de managerul Ștefan Coman, viceprimarul Dragoș Simion a înmânat următoarele premii:

Premiul I

Șolcă Petru

Premiul al II-lea

Leonov Valeriu

Premiul al III-lea

Cocu Elena Loredana

Buzatu Lăcrămioara

Mențiune

Martin Burgt

Tănăsuică Ramona.